Kořenící přípravek k nakládání zeleniny. Koření s cukrem a solí k přípravě nálevu na sterilované okurky a jinou zeleninu nebo směs v octovém nálevu. Neobsahuje konzervační látky ani lepek. Český výrobek od firmy: Benkor. Česká rodinná společnost s tradicí od roku 1932, specializovaná na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny.
POUŽITÍ:
Nálev se připraví smícháním 0,75 l - 0,85 l vody s 0,25-0,35 l 8 % octa, do směsi se vsype obsah sáčku a vše se mírným varem povaři 15-20 minut.
Oprané okurky nebo jinou zeleninu narovnáme do sklenic (zavařovacích), možno přidat kolečko citronu nebo 1-2 plátky cibule a zalije se připraveným nálevem, přicemž se dbá, aby směs koření byla rovnoměrně rozdělena do všech sklenic, nebo je možno nálev přecedit. Ponecháním koření v nálevu ve sklenicích se stane výrobek pikantnějším. Všechny plody musí být pod hladinou nálevu, sklenice se dobře uzavře a zahříváním (steriluje) dle velikosti sklenice po dobu asi 25 až 30 minut pfi teplotě 85-90 °C. Po uplynutí sterilizační doby se výrobek nechá zchladnout. Výrobek je vhodný ke spotřebě po 2-3 týdnech. Obsah sáčku stačí k přípravě jedné 5l sklenice zeleniny v sladkokyselém kořeněném nálevu. Zvlhnutí nebo ztvrdnutí obsahu není nijak na závadu jakosti a použitelnosti výrobku.
SLOŽENÍ:
Cukr, sůl, 22,5 %, bobkový list, hořčice bílá, hřebíček, kopr, koriandr, nové koření, pepř černý, tymián.
UPOZORNĚNÍ:
Zamezte kontaktu s očima. Uchovejte v suchu.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ:
Zcela prázdný a čistý papírový sáček je možné recyklovat.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ